SmartWater Technology Ltd perustettiin vuonna 1993 ja aiheutti vallankumouksen, käyttämällä ensimmäisenä sanoja ”oikeusopillinen merkkaus”. Sen jälkeen SmartWater (R) on ollut IsoBritannian johtava toimittaja rikostekniseen nesteeseen. Suomessa käytetään sanaa MerkkausDNA tai DNA-merkintä. SmartWaterin keksijät ovat entinen West Midlandsin entinen poliisi Phil Cleary ja hänen veljenesä kemisti Mike Cleary.

Aluksi SmartWateria kehitettiin ainoastaan poliisille käytettäväksi ja visiolla olla voimakkaasti varoittava rikollisille ja käyttötarkoituksella yrityksille ja talouksille. Sama visio on edelleen voimassa SmartWaterilla ja toimii edelleen hyvin. Phil ja Mike Cleary ovat möskin kehittäneet ” SmartWaterin strategia TM” mitä maksimoi SmartWaterin vaikutus olla sekä voimakas että kestävä varoitus rikollisille.

SmartWaterin vaikutus varoittaa, koska sen voi yhdistää laillisesti rikollinen rikokseen, rikospaikkaan tai jopa useampaan rikokseen.
SmartWater on kansainvälisesti tunnettu rikoksentorjunta menetelmä, konttoreita löytyy sekä Euroopasta, Pohjois-Amerikasta että Etelä-Amerikasta.